tiistai 19. huhtikuuta 2011

Kiitos SUURI

Väsynyt, mutta onnellinen. Se kaiketi kuvailee vaalien jälkeistä tunnelmaa parhaiten. Olen iloinen, että satakuntalaiset antoivat huikean tunnustuksen työstäni eduskunnassa. En tiedä, mitä se ääniharava tai -kuningatar todella merkitsee, mutta hienolta tuntuu saada eniten luottamusta Satakunnassa. Kiitos SUURI kaikille äänestäjilleni ja tukijoilleni. Iso KIITOS myös tukiryhmälleni, jota ilman tämä ei olisi ollut mahdollista. Olemme osoittaneet, että Satakunnalla on elämäntapana nyt tulevaisuus!

Tänään tiistaina oli puoluehallitus. En tietenkään ollut kärppänä paikalla, Kiuru riitti. Päätimme yksimielisesti kokouksessa, että puheenjohtaja Urpilainen ilmoittaa meidät hallitusneuvotteluihin. Tavoitteena on, että kokoomus, SDP ja persut muodostavat hallituksen. Mitään hallituskiimaa on turha kuitenkaan pitää yllä. Meillä on omat ehtomme, jotka ilmoitimme jo etukäteen. SDP ei lähde hallitukseen, jossa eläkeikää nostetaan keinotekoisesti, pääomaverotuksen korotusta ei tehdä tai nuorille ei järjestetä töitä nollatoleranssin mukaisesti. En myöskään näe mahdollisena sitä, että sosialidemokraatit lähtisivät hallitukseen, jossa perusturvaa ei koroteta eikä verotusta oikeudenmukaisteta.

Seuraavat viikot osoittavat, miten vaalitulosta toteutetaan käytännössä. Muutospuolueet, SDP ja persut voittivat vaalit, oikeisto hävisi. Koska edellinen porvarihallitus ei muodosta enää edes enemmistöä uudessa eduskunnassa, voidaan sanoa, että oikeisto hävisi pahasti vaalit. Kokoomuksella on kova paikka katsoa tosiasioita ja nöyrtyä vetämään muutoshallitusta. Jos näin ei tapahdu, kansa häviää sitten vaalit. Siihen tuskin kenelläkään on varaa.